R.M.C Oostveen

Psychiater

Mw. R.M.C. (Rosemarie) Oostveen

Wie ik ben
Ik ben geboren in 1953. Na het gymnasium bèta, studeerde ik geneeskunde in Groningen, waar ik mij vervolgens specialiseerde tot psychiater. Nadien ben ik enige tijd werkzaam geweest als sociaal psychiater in Overijssel en in de regio Den Haag. Vanaf 1989 ben ik zelfstandig gevestigd in Den Haag. Tot 1 oktober 2019 was ik tevens werkzaam als consultatief en ouderenpsychiater bij het HMC (Haaglanden Medisch Centrum).

Manier van werken
Individuele behandelingen bestaan uit medicatie en gespreksvoering. In de eerste gesprekken probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw probleem, uzelf, de manier waarop u leeft en uw geschiedenis. Op grond daarvan maak ik samen met u een plan (behandelplan) met betrekking tot het doel dat u wilt en kunt bereiken en de manier waarop. De behandeling kan daarbij bestaan uit psychotherapeutische contacten, steunende /structurerende gesprekken en medicatie. De duur van de behandeling kan afhankelijk van de problematiek sterk variëren, van enkele contacten tot enkele jaren. Gesprekken vinden gemiddeld een keer per twee weken plaats en duren een half uur tot drie kwartier.

Diagnostiek en behandeling
Angst, stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, PTSS.

Specialisatie
Psychiatrische / somatische comorbiditeit = Psychiatrische en lichamelijke problemen die samenhangen en / of elkaar beïnvloeden.

Wie ik niet behandelIMG_3403
Erg crisisgevoelige patiënten, omdat ik te weinig opvang kan bieden, en patiënten met ernstige psychotische stoornissen of agressie.

Doelgroep
Ouderen en volwassenen.

Type praktijk
Specialistische GGZ.